Malzemeler

  • 2-3 adet tavuk but pirzola eti
  • 2-3 adet patates
  • 2-3 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • İsteğe göre salça
  • 2-3 adet tavuk but pirzola eti
  • 2-3 adet patates
  • 2-3 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • İsteğe göre salça

Öncelikle soğanımızı yemeklik doğrayalım. Patates ve havuçlarımızı da küp küp keselim. Bir tavayı sıvıyağ ile ısıtıp tavuk etlerimizi nar gibi olana dek kızartalım. Bu arada tencere içinde zeytinyağı ile önce soğanımızı sonra havuç ve en son patateslerimizi güzelce soteleyelim. Dilenirse salça da ilave edilebilir. Daha sonra kızaran tavuk etleri ile beraber üstü geçecek kadar kaynar su ekleyip tuzunu ve baharatını ayarlayıp pişmeye bırakalım. Sebzelerimiz yumuşayıp etimizde pişmişse ateşten alıp sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com