2021 yılı acı tatlı tecrübeleriyle geride kaldı. İçimizin umutla dolduğu yılbaşı gecesinde dışarıda vakit geçirmek yerine, yeni yılı sevdiklerinizle sıcacık ev ortamında geçirmek isteyenler için harika bir yılbaşı tavuğu tarifi hazırladık.
Ufak bir tencereye tereyağı ve balı koyup, eritip hemen ocaktan alın. Üzerine limon ya da portakal suyunu ekleyin ve çatal ya da tel çırpıcıyla iyice çırpın. Tuz, kekik ve karabiberi ilave edip soya sosunu ekleyin. Hazırladığınız bu sosun içine tavuğu koyun. Sosu elinizle tavuğun her tarafına ve içine sürün. Öte yandan sebzeleri derin bir kaba koyun. Tuz, karabiber, kekik serpin, zeytinyağını ekleyip elinizle karıştırın. Bir kenarda bekletin. Tavuğun içini doldurmak içinse derin ya da geniş bir tavaya soğanları ve zeytinyağını koyun. Yüksek ateşte 5 dakika kavurup ufalanmış ekmek içi ve cevizleri ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırarak 7-8 dakika daha kavurup tuz ve karabiberi katın ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Soğuyan ekmekli harcı tavuğun içine kaşıkla doldurun. Tavuğu sırt üstü yatırıp tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan sosunu kaşıkla sıyırarak dökün. Tavuğun içindeki malzemeler dökülmesin diye iğne iplikle dikin. Tepsinin etrafına hazırladığınız sebzeleri yayın. Fırını 200 dereceye ve alt üst turbo konuma ayarlayıp 5 dakika önceden ısıtın. Tavuğu sıcak fırında en az 1,5 saat kadar pişirin. İyice kızaran tavuğu sebzeleriyle birlikte servise sunabilirsiniz.