İnsanların yeme alışkanlıklarının değiştiği ramazan ayında sağlığı korumak için dikkatli ve özenli davranmak gerekiyor. Yenilen yemeklerden, saatlerine kadar her konuda hassas davranmak oldukça önemli. Bu yüzden bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor.
ÖĞÜNLERİ DEĞİŞTİRİN
Vücudun dengesini bozmamak için ramazan ayı boyunca öğünleriniz iki ana bir ara öğün olarak düzenleyebilirsiniz. İftar ve sahur vakitlerini ana öğün, iftardan sahura geçen zamanı hafif atıştırmalıklarla geçireceğiniz ara öğün olarak kabul edebilirsiniz.
İFTAR VE SAHUR ARASI BOL SU İÇİN
Vücudunuzun susuz kalmaması için iftarla sahur arasında mümkün oldukça bol miktarda su tüketin. Asitli içecekler yerine ayran, taze sıkılmış meyve suyu ya da şekersiz komposto tercih edebilirsiniz.
YEMEK PİŞİRME YÖNTEMLERİNE DİKKAT EDİN
Ramazan ayında ağır yemek tüketmek mideyi yorabilir. Izgara, haşlama, buğulama ya da fırında pişirme yöntemlerini kullanarak yemek hazırlamaya özen gösterin. Kızartılarak ya da kavurarak yemek hazırlamaktan uzak durun.
SAHURU HAFİF YEMEKLERLE GEÇİRİN
Sahurda çorba, az yağla yapılmış zeytinyağlı yemekler ya da hafif kahvaltılık ürünlerden birini tercih edebilirsiniz. Susuzluğu tetikleyecek aşırı yağlı ve tuzlu besinlerden uzak durun.
MEYVELİ TATLILARA YÖNELİN
Tatlıyı iftardan birkaç saat sonra tüketin. Ağır ve şerbetli tatlılar yerine sütlü ve meyveli tatlılara yönelin. Dondurma da sağlıklı tatlılar arasında yer alıyor.
HAREKET ETMEYİ İHMAL ETMEYİN
İftardan hemen sonra televizyon ya da bilgisayarın başına geçmeyin. Hemen koltuğa oturmak yerine hareket edin. Evin içerisinde ya da yakın çevrede yapacağınız kısa mesafeli yürüyüşler sindirim sisteminize yardım edecektir.