TR EN AR

Biz Kimiz

Türkiye’nin “En büyük ilk 100 sanayi kuruluşu” içinde yer alan Şenpiliç; güçlü sermaye yapısı, 40 yıla yakın deneyimi ve her biri alanında ihtisas sahibi yaklaşık 3.000’ aşkın çalışanı,  320 bin tonluk piliç eti kapasitesi ve 1,8 milyar TL’yi aşan cirosuyla ‘Türkiye’nin en büyük’ entegre piliç eti üreticisidir. Türkiye’de piliç eti sektörünün lideri olarak (%15 pazar payıyla), sektörel anlamda tüm teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip ediyor ve ‘en büyük’ olmanın yanı sıra ‘en iyi’ olarak anılmayı hedefliyor.

1978 yılında mütevazı bir broiler çiftliği ile faaliyetlerine başlayan Şenpiliç bugün;
 

  • 24 damızlık çiftlik,
  • 2 kuluçkahane,
  • 2 yem fabrikası,
  • En ileri teknoloji ile donatılmış Söğütlü ve Alifuatpaşa Kesimhanelerinin yansıra yine Söğütlü’de bulunan işlenmiş ürün fabrikası ile “Türkiye’nin en büyük entegre tavuk eti üreticisidir”.

 

Önce “Gıda Güvenliği”

Şenpiliç için “gıda güvenliği” her şeyden önce gelir. Bu sebeple, üretimden dağıtıma tüm süreçlerde tüketicilerine “sağlıklı ve güvenilir beyaz et” sunmaya özen göstermektedir. 

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi şartlarında üretim yapan Şenpiliç Söğütlü Kesimhanesi; Avrupa Birliği’ne İhracat Yapabilecek Tesis Ön İzin Sertifikası’yla birlikte, TSE 'den HACCP 13001 Belgesi alan “Türkiye'deki ilk Piliç Kesimhanesi'dir.

Şenpiliç tesislerinde Avrupa Birliği standartlarındaki teknolojik ve hijyenik koşullarda üretilen piliç eti ürünlerinin satışı, yine Şenpiliç'in tüm Türkiye'ye hizmet veren kendi dağıtım kanallarıyla gerçekleştirilmektedir.

Tüm operasyonunu profesyonel kadrosuyla İstanbul’da bulunan genel müdürlüğünden yürüten Şenpiliç'in, genel merkez dahil 3’ü İstanbul’da, 2’si İzmir’de olmak üzere Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Karabük, Konya, İzmit, Lüleburgaz, Muğla, Trabzon, Sakarya ve Samsun'da da Bölge Müdürlükleri bulunmaktadır.