Malzemeler

  • 1 adet haşlanmış tavuk
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 4 diş dövülmüş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yeterli miktarda tuz.

Yapılışı

Yoğurt, yumurta ve unu derin bir kapta mikserle iyice çırpın, üzerine tavuk suyunu ilave edin. Malzemeleri muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp sirkeyi, sarımsağı tuzu ilave edin. Haşlanmış tavuğu parçalayarak servis tabağına koyun , üzerine hazırladığımız karışımı dökün. Küçük bir tavada yarım çorba kaşığı tereyağını eritin. 1 çay kaşığı kırmızı biberi ile birlikte yağı kızdırıp tavuğun üzerine dökün. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Afiyetle.com