İtalyan Soslu Bonfile

(Yaklaşık 1kg tavuk için) Malzemeler 1 kg piliç lokum  bonfile ½ su bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı kuru biberiye 2 yemek kaşığı kuru fesleğen 1 yemek kaşığı kuru kekik 1 yemek kaşığı toz sarımsak 1 yemek kaşığı toz soğan Tuz Yapılışı Tüm malzemeyi bir karıştırma kabında karıştırın. Marinasyon için kilitli

Okumaya Devam Et

Fajita Soslu Kanat

(Yaklaşık 1kg tavuk için) Malzemeler 1 kg kanat incik ½ su bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı fajita baharatı 1 yemek kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı soğan tozu 2 diş ince doğranmış sarımsak 1 tatlı kaşığı esmer şeker 1 çay kaşığı toz kişniş Tuz Yapılışı Tüm malzemeyi bir karıştırma kabında

Okumaya Devam Et

Ballı & Hardal Soslu Kanat

(Yaklaşık 1kg tavuk için) Malzemeler 1 kg kanat ½ su bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı bal 2 yemek kaşığı hardal 2 diş ince doğranmış sarımsak Tuz Karabiber Yapılışı Tüm malzemeyi bir karıştırma kabında karıştırın. Marinasyon için kilitli torbaya koyarak buzdolabında 3-4 saat bekletin.

Okumaya Devam Et

Sirkeli Tavuk

Malzemeler Yapılışı Yoğurt, yumurta ve unu derin bir kapta mikserle iyice çırpın, üzerine tavuk suyunu ilave edin. Malzemeleri muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp sirkeyi, sarımsağı tuzu ilave edin. Haşlanmış tavuğu parçalayarak servis tabağına koyun , üzerine hazırladığımız karışımı dökün. Küçük bir tavada yarım çorba kaşığı tereyağını

Okumaya Devam Et

Tavuklu Makarna

Malzemeler Yapılışı Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvıyağda kavurun. Tavuk etini de tencereye alıp kavurmaya devam edin. Mantarları irice doğrayıp ilave edin. Domatesleri rendeleyin. Yarım su bardağı tavuk suyuyla beraber tencereye ekleyin. Tuzunu katın. Tencerenin kapağını kapatıp 5-10 dk pişirin. Bu arada makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Tavuklu sosla karıştırıp servis yapın

Okumaya Devam Et

Tavuk Izgara

Malzemeler Yapılışı Hazırlanmış olan tavuk göğsü , ısıtılmış ve yağlanmış ızgaranın üzerine atılarak kızartılır. Garnitür için ikiye bölünmüş domates ve biber ızgarada pişirilerek , küp şeklinde doğranmış havuç ve kabak ise haşlanarak tavuğun yanına servis yapılır. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Okumaya Devam Et

Biberiyeli Tavuk

Malzemeler Yapılışı Kuşbaşı tavukları kapaklı cam bir kaba alın. Soğanı iri parçalar halinde doğrayın, tavuklarla harmanlayın. Sarımsağı ince kıyın malzemeye ekleyin. Son olarak biberiye ve yoğurt suyunu da katıp karıştırın. Kabın kapağını kapayın. Buzdolabında bir kaç saat bekletin. Çıkarıp yağlı kağıda koyun, paket yapın. Kenarlarını sıkıca kapatın. 220 derecedeki fırında

Okumaya Devam Et

Tavuklu Salata

Malzemeler Yapılışı Haşladığınız tavukları ince parçalar halinde kıyın. Diğer malzemeleri de doğrayarak tavuğa ekleyin. Üzerine zeytinyağı ve limonu gezdirin. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Okumaya Devam Et

Tavuk Şinitzel

Malzemeler Yapılışı Yumurtaları bir kapta çırpın tuzu karabiberi ve kırmızıbiberi de isteğinize göre ekleyin, karıştırın, tavuk göğüslerini önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın. Tavaya yağ koyup kızdırdıktan sonra tavukları kızartın. Tabağın kenarına limon dilimleri ve yeşillikler koyarak servis yapın. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Okumaya Devam Et

Tavuk Kıymalı Yaprak Sarması

Malzemeler Yapılışı Bütün malzemeleri güzelce bir kap içinde harmanlayın. Yaprakların içine yeterli miktarda koyup güzelce sarın. Tencerenin dibine limon dilimleri yerleştirin. Üstüne domates dilimleri ve tereyağı parçaları koyup sarmaları bir sıra dizin. Üzerine tabak kapatıp tabak seviyesine gelene dek su dökün. Yaklaşık olarak yarım saat su kaynayana dek pişirin. Afiyet

Okumaya Devam Et