Şenpiliç | Şenpiliç Hakkında | COVID-19 Önlemleri

Şenpiliç
TR EN AR

COVID-19 Önlemleri

Tesislerimizin tümünde gerekli önlemler alındı.



Şenpiliç olarak temel gıda maddesi üretmenin tıpkı sağlık tesisleri, emniyet, askeri birlikler gibi ‘ticari değil’ toplumun devamlılığını sağlayacak yaşamsal kritik bir görev olduğunun bilinci ile tüm tesislerimizde tedbirlerimizi aldık, eksiksiz olarak uyguluyoruz.

Her zaman olduğu gibi bu zor günlerde de halkımızın sağlıklı beslenmesinde önemli yeri olan ürünlerimizi kesintisiz olarak üretmeye devam edeceğiz.

Piliç eti sektöründe yüzde 18 pazar payıyla lideri olan Şenpiliç, aynı zamanda Türkiye’nin 30.; Sakarya ve Osmaniye bölgesinin ise en yüksek istihdam sağlayan şirketidir.

• 24 damızlık çiftlik,
• 1200 broiler üreticisi
• 2 kuluçkahane,
• 3 yem fabrikası,
Düzce
Hendek
Adana
• 3 kesimhane:
Sakarya Söğütlü,
Sakarya Alifuatpaşa,
Kadirli Kesimhanelerinin yansıra,
Söğütlü'de bulunan işlenmiş ürün fabrikası ile "Türkiye'nin en büyük entegre tavuk eti üreticisidir".

Entegre Piliç Eti üreticisi olarak yem üretimiyle başlayan, civciv ve piliç üretimiyle devam eden ve tüketicilerimize sunduğumuz piliç eti ürünleriyle nihayetlenen üretim sürecimizde tüketicilerimizin ve çalışanlarımızın güvenliği bizim için birinci önceliktir.

Dünyanın birçok ülkesine yayılan ve dünya gündeminin en üst sırasında yer alan Corona virüsü ile ilgili tüm gelişmeleri en başından beri takip ederek, tüm tedbirleri ilk günden itibaren aldık.

Mart ayının ilk günlerinden itibaren; Sağlık Bakanlığı ve Kamu Sağlığı otoritelerinin öneri ve yönlendirmelerine uygun olarak; 4 Mart tarihinde tüm acil durum planları revize edildi ve derhal uygulamaya alındı.

Tüm çalışmalarımızı düzenli olarak Tarım ve Ormancılık Bakanlığı ile İl Sağlık Müdürlüğü denetimleri altında gerçekleştirdik.

Bu tarih itibariyle alınan önlemler özetle;

• Acil Durum Talimatları güncellenmiş ve Virüsle Mücadele Talimatı hazırlanmıştır. Uygulamalar sahada Kalite kontrol ekiplerimiz tarafından takip edilmekte ve raporlanmaktadır.
• Tüm personelimiz, hem şirket tarafından alınan tedbirler, hem de bireysel olarak yapılması gerekenler konusunda, sık aralıklarla bilgilendirilmiş; Uyarı ve bilgilendirme yazıları tüm lokasyonlara asılmıştır.
• Virüsün ülkemizde tespit edildiği günden itibaren tesis girişlerinde ateş ölçümlerine başlanmış, bütün lokasyon giriş ve çıkışlarında el dezenfektan uygulaması yapılmaktadır.
• Tüm nakliye araçları ULV cihazı ile sisleme yapılarak plan dahilinde dezenfekte edilmektedir. Dışarıda gelen sürülerin hiçbiri fabrika içine alınmamaktadır.
• Servis sayıları artırılarak sosyal mesafe dikkate alınmış ve koltuklarda çaprazlama yoluyla birer kişi oturmaktadır. Servis sayısı artırılarak, servis başına düşen personel sayısı düşürülmüştür.
• Toplu taşıma araçlarını kullanan personelimiz için de personel servisleri konmuş, tüm çalışanlarımızın işyerlerine geliş gidişlerinin hijyen yönünden kontrollü ve güvenli olması sağlanmıştır.
• 54 işyerimizde ortam koşulları talimatlar doğrultusunda uygulanmış, 3500 personellimiz bilgilendirilmiştir.
• Aynı bantta yakın çalışan personeller arasına şeffaf plastik perde yapılarak temas etmeleri engellenmiştir.
• Tüm tesislerde yemek saatleri düzenlenerek, aynı anda bulunabilecek personel sayısı sınırlandırılmıştır. Masalarda sosyal mesafeyi korumak amacıyla sandalye sayısı azaltılmış, oturma düzenleri tekrar düzenlenmiş olup masalar plexiglass ile ayrılmıştır.
• Yemek servislerinde çatal-bıçak-kaşıklar poşetli ve kapalı biçimde verilmektedir. Su sebilleri ve sürahiler kaldırılarak bardak su verilmeye başlanmıştır. Baharatlar, ekmek, poğaça ve salata sosları tek kişilik ambalajlarda kapalı şekilde servise sunulmakta; çay ocaklarında tek kullanımlık karton bardaklar kullanılmaktadır.
• Yemekhane personelleri tedbir amaçlı koruyucu vizör kullanmaktadır.
• Personellere ara öğünde bağışıklığı destekleyen ek gıdalar verilmeye başlanmıştır.
• Kesimhanelerimizde tam zamanlı doktor ve sağlık hizmeti verilmektedir.
• Üretimde hijyen kurallarımız gereği tüm çalışanlarımız bone-maske-gözlük-eldiven kullanmaktadır. Bu dönemde maskelerin gün içinde sık değiştirilmesi, ekipmanların eksiksiz ve doğru olarak kullanılması düzenli olarak denetlenmektedir.
• Ofis ve üretim alanlarımız için, mevcut temizlik ve dezenfeksiyon programlarımız sıklaştırılmış, hijyen donanımları ofislerimize de yaygınlaştırılmıştır.
• Üretim alanında personellerin çalışma düzenleri sosyal mesafe dikkate alınarak yeniden düzenlenmiş; tüm tesislerimiz 2 vardiyaya düşürülmüştür.
• Dışarıdan gelen her türlü evrak veya numuneler ULV cihazı kullanılarak hidrojen peroksit ile dezenfekte edilmektedir.
• Yakınları yurtdışı ziyaretinden dönen ve temaslı pek çok personelimiz tespit edilmiş işyerlerimizden uzaklaştırılarak, evlerine gönderilmiştir. Turistik seyahatten dönen personeller tespit edilerek 14 gün evlerinde karantinada bekletilmiştir.
• Havayolu ile yapılacak tüm seyahatler iptal edilmiştir.
• Tüm toplantılar elektronik ortama taşınmış. Tesislere ziyaretçi kabulü yasaklanmıştır.
• İdari bina girişinde fotoselli dispanser ve çalışanların masalarına ise kişisel dezenfektanlar bulunmaktadır.
• Tüm çalışanlara uygulanan kısmi çalışma modeli ile çalışma alanlarındaki sosyal mesafeler korunmuştur.