Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Tavuklu Makarana

Şenpiliç
TR EN AR

Tavuklu Makarana

Tavuklu Makarana

Malzemeler

  • 200 gr kuşbaşı tavuk
    1 paket makarna
    150 gr mantar
    3 adet domates
    1 adet soğan
    Yarım su bardağı tavuk suyu
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    Tuz

Yapılışı

Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvıyağda kavurun. Tavuk etini de tencereye alıp kavurmaya devam edin. Mantarları irice doğrayıp ilave edin. Domatesleri rendeleyin. Yarım su bardağı tavuk suyuyla beraber tencereye ekleyin. Tuzunu katın. Tencerenin kapağını kapatıp 5-10 dk pişirin. Bu arada makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Tavuklu sosla karıştırıp servis yapın Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com