Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Biberiyeli Tavuk

Şenpiliç
TR EN AR

Biberiyeli Tavuk

Biberiyeli Tavuk

Malzemeler

  • 250 gr kuşbaşı tavuk
    80 gr kuru soğan
    1 diş sarımsak
    4 gr. biberiye
    1 yemek kaşığı yoğurt suyu
     

Yapılışı

Kuşbaşı tavukları kapaklı cam bir kaba alın. Soğanı iri parçalar halinde doğrayın, tavuklarla harmanlayın. Sarımsağı ince kıyın malzemeye ekleyin. Son olarak biberiye ve yoğurt suyunu da katıp karıştırın. Kabın kapağını kapayın. Buzdolabında bir kaç saat bekletin. Çıkarıp yağlı kağıda koyun, paket yapın. Kenarlarını sıkıca kapatın. 220 derecedeki fırında 30-35 dk. kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com