Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Güveçte fırınlanmış mantarlı tavuk yemeği

Şenpiliç
TR EN AR

Güveçte fırınlanmış mantarlı tavuk yemeği

Güveçte fırınlanmış mantarlı tavuk yemeği

Malzemeler

  • 2-3 adet pişmiş tavuk filetosu
    400 gr. mantar
    1 büyük soğan
    2 yemek kaşığı bitkisel yağ
    1 tatlı kaşığı tuz
    Yarım çay kaşığı karabiber

    Sos için
    1 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı tereyağı
    Kırmızı biber
    Yarım su bardağı krema

    Üstü için
    Rendelenmiş mozzarella

Yapılışı

Tavuk filotalarını kıymık kıymık kesin. Mantarları da yıkayıp aynı şekilde kesin. Soğanları halka halka kesin. 2 yemek kaşığı yağ ile tavayı ısıtın.Tavada yağ ile soğanı birkaç kez karıştırın (orta, ısı) Soğanlar yumuşayıp pembeleşince tuz ekleyin. Mantar ve tavuğuda ekleyip 5-8 dakika daha kavrun. Yarım çay kaşığı karabiber ekleyin, iyice karıştırıp altını kapatın. Sos için tavada unu, eriyen tereyağı ile kavurun. Kremayı da ekleyip karıştırın. Koyu bir sos elde edin.Bahaharatını ekleyin. Mantarlı tavuğu güveç kalıbına dökün.Üzerine kremalı sosu döküp en üstünede peynir rendesini serpin. Fırında peynirler eriyene dek pişirin. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com