Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Soslu bütün tavuk

Şenpiliç
TR EN AR

Soslu bütün tavuk

Soslu bütün tavuk

Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
    Tuz
    Bir tutam taze çekilmiş karabiber
    2 yemek kaşığı kişniş tohumu
    Yarım çay kaşığı kimyon tozu
    2 yemek kaşığı yağ
    Yarım su bardağı su

    Sos için
    1-2 diş sarımsak, kıyılmış
    4 yemek kaşığı doğranmış kişniş
    1-2 bardak domates suyu
    Yarım çay kaşığı kırmızı biber
    Gerekirse bir tutam tuz

Yapılışı

Tavuğu iyice yıkayın. Havlu ile kurulayın. Tavuk tek parça halinde iken , keskin bir bıçak kullanarak göğsünün ortasından ayırın. Daha sonra tavuğu ters çevirin ve et ezme aleti ile tavuk etlerini döverek güzelce düzleştirin. Öncelikle tavuğun her tarafını tuzlayın. Sonra kişniş tohumu, kimyon ve karabiber karışımı ile sıvazlayın. Tavuğu yayvan bir yağışmaz tavaya biraz yağ koyarak düz bir şekilde yerleştirin. Üzerine bir tabak ve daha üstüne ağır birşey koyarak düzlüğünü muhafaza etmesini sağlayın. 12 dk. bir yüzü 12 dk. diğer yüzünü pişirin. Sos karışımınızı servis ederken üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com