Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Kağıtta Tavuk But

Şenpiliç
TR EN AR

Kağıtta Tavuk But

Kağıtta Tavuk But

Malzemeler

  • 1 porsiyon
    İri bir kalçalı tavuk budu
    1 çorba kaşığı Tereyağ
    3-4cm'lik çubuk tarçın
    Anason (yıldız anason ile yaparsanız daha iyi olur.)
    2 diş sarımsak
    1 halka ince limon dilimi
    Tuz
    Karabiber

Yapılışı

Hafif yumuşattığınız tereyağı ile tavuk budunu iyice sıvayarak üzerine tuz ve karabiber serpip elinizle her tarafına yedirin. Tavuk budunu paketleyebilecek boyutlarda bir yağlı kağıdı sıvı yağ ile yağlayarak budu içine yerleştirin, üzerine ince ince kıyılmış sarımsakları, anason, çubuk tarçın ve ince bir limon dilimini koyun. Yağlı kağıdı paket yapıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun. Yaklaşık 30-35 dakikada pişecektir. İyice piştiği kontrol edildikten sonra servis tabağına paketlenmiş haliyle koyarak servis edin. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com