Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Bezelyeli tavuk göğsü

Şenpiliç
TR EN AR

Bezelyeli tavuk göğsü

Bezelyeli tavuk göğsü

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
    200 gr. konserve bezelye
    1 adet soğan
    Zeytinyağ
    Soya sosu
    Un
    1 adet havuç
    1 bardak tavuk suyu

Yapılışı

Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın. Soğanı zeytinyağda pembeleştirmeye başlayın. İçine bir adet havucu rendeleyin. Sonra bezelyeleri ilave edin. Onlar pişerken bir tarafta küp kestiğiniz tavukları una bulayıp bezelyelerin içine dökün. Başka bir yerde sos için tavuk suyu ile biraz un ve mısır nişastası sos kıvamına getirilir. Koyulaşınca pişen tavukların üzerine soya sosu ile ilave edilir. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com