Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Kızarmış baget tavuklar

Şenpiliç
TR EN AR

Kızarmış baget tavuklar

Kızarmış baget tavuklar

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
    Çeyrek bardak kırmızı biber
    2 yemek kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı biber
    1 çorba kaşığı hardal
    1 yemek kaşığı kuru kekik
    1 çay kaşığı toz zencefil
    Yarım çay kaşığı kurutulmuş kekik

    Sos için
    2 yumurta
    Yarım bardak süt
    1 kilo baget tavuk eti

    Kızartmak için
    Kanola yağı

Yapılışı

Geniş bir kap içinde un ile baharatları karıştırın. Tavuk etlerini hazırlamak için büyük bir açılıp kapanabilir plastik torbaya , Yumurta ve sütü çırpın.Yumurta karışımına tavuk parçalarını batırıp, sonra torbaya yerleştirin. Her tarafları bulanana dek torba içinde çalkalayın. Büyük bir tavada, ısısı orta-yüksek ateşte yağı yarım cm yükseklikte koyun. Tavuk bagetlerini unlu baharatlı karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com