Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Patatesli tavuklu tuzlu kek

Şenpiliç
TR EN AR

Patatesli tavuklu tuzlu kek

Patatesli tavuklu tuzlu kek

Malzemeler

  • 3 adet büyük patates
    1 büyük soğan
    6 adet yumurta
    1 büyük havuç,doğranmış
    150 gr. küçük küpler halinde tavuk eti
    Kıyılmış maydanoz
    Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
    Tuz

Yapılışı

Öncelikle, patates püresini hazırlamak için patatesleri soyup, tuzlu suda pişirin. Kenara alıp süzün. Püre haline getirin. Biraz yağ içinde soğanları soteleyin. Bir kap içinde yumurtaları kırın, püreyi katın, , zerdeçal, soğanı ekleyin maydanoz, havuç ve tavuk etleriyle, en son tuzu karıştırın. Karışımı Silikon bir kek kalıbına döküp 160 derecede 40 dk. pişirin. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com