Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Fırında patatesli tavuk budu

Şenpiliç
TR EN AR

Fırında patatesli tavuk budu

Fırında patatesli tavuk budu

Malzemeler

Malzemeler

  • Tavuk budu kişi sayısına göre
    4-5 adet patates
    4-5 diş sarımsak
    Zeytinyağ
    Tuz
    Karabiber
    Biberiye
    Limon suyu veya sirke

Yapılışı

Tavuk budlarını yıkayıp su ve limonsuyu ile yaptığınız sosta 1 saat bekletin. Bu arada, sosu için, biberiye, sarımsak, tuz, karabiber ile küçük bir kase de çırpılır. Daha sonra tavuk butlarını su ile yıkayıp fırın kağıdı serili tepsiye güzelce yerleştirin. Bir fırça ile tavuk butlarına yağlı sos sürülür. Patatesler yıkanıp kabukları soyulup kesilerek tepsiye yerleştirilir. Yaklaşık olarak 180°C'de ve bir alüminyum folyo ile kaplı olarak 30 dakika pişirin. Tavuk ve patates iyice kızardığında yemek servise hazırdır. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com