Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Kuru fasülye ile fırında kızarmış tavuk

Şenpiliç
TR EN AR

Kuru fasülye ile fırında kızarmış tavuk

Kuru fasülye ile fırında kızarmış tavuk

Malzemeler

  • 500 gr. doğranmış tavuk eti
    400 gr. kuru fasulye konserve veya pişirilmiş
    1/2 limon, dilimlenmiş
    siyah zeytin dilimleri, bir avuç
    1 adet sosis
    4 diş sarımsak
    1 su bardağı tavuk suyu
    Rezene tohumu
    biber
    Tuz
    Zeytinyağı

Yapılışı

Bir fırın tepsisine kuru fasülyeleri konserve ise suyunu süzerek yerleştirin. Tavuk etlerini yıkayıp iri kesip yağ ile bir tavada hafifçe kahverengileştirin. Tavuk etlerini de fasulye ile birlikte yerleştirin, limon dilimlerini üzerlerine sıralayın. Zeytin dilimleri, doğranmış sosis ve sarımsak rendesini de serpin.Tuz, biber ve rezene tohumu ile tatlandırıp 1 su bardağı suyu gezdirip yaklaşık 30-45 dakika 200 derece fırında tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin. Su yetersiz olursa arada tepsiye sıcak su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com