Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Kuru fasülye ile fırında kızarmış tavuk

Şenpiliç
TR EN AR

Kuru fasülye ile fırında kızarmış tavuk

Kuru fasülye ile fırında kızarmış tavuk

Malzemeler

  • 500 gr. doÄŸranmış tavuk eti
    400 gr. kuru fasulye konserve veya piÅŸirilmiÅŸ
    1/2 limon, dilimlenmiÅŸ
    siyah zeytin dilimleri, bir avuç
    1 adet sosis
    4 diş sarımsak
    1 su bardağı tavuk suyu
    Rezene tohumu
    biber
    Tuz
    Zeytinyağı

Yapılışı

Bir fırın tepsisine kuru fasülyeleri konserve ise suyunu süzerek yerleÅŸtirin. Tavuk etlerini yıkayıp iri kesip yaÄŸ ile bir tavada hafifçe kahverengileÅŸtirin. Tavuk etlerini de fasulye ile birlikte yerleÅŸtirin, limon dilimlerini üzerlerine sıralayın. Zeytin dilimleri, doÄŸranmış sosis ve sarımsak rendesini de serpin.Tuz, biber ve rezene tohumu ile tatlandırıp 1 su bardağı suyu gezdirip yaklaşık 30-45 dakika 200 derece fırında tavuk etleri yumuÅŸayana kadar piÅŸirin. Su yetersiz olursa arada tepsiye sıcak su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com