Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Tavuklu mantarlı üçgen milföy börek

Şenpiliç
TR EN AR

Tavuklu mantarlı üçgen milföy börek

Tavuklu mantarlı üçgen milföy börek

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
    200 gr. mantar
    İsteğe göre beyaz peynir
    6 adet milföy yaprağı
    Tuz
    Sıvıyağ

    Üzeri için
    Bir yumurta sarısı

Yapılışı

Tavuk etlerimizi küp küp kesip yağda tuz ile soteleyip pişirelim. Mantarları aynı şekilde pişirelim. Mantarlar ve isteğe göre beyaz peynir ile tavuk etlerini milföy yapraklarına paylaştırıp üçgen şeklinde köşelerini birleştirelim. Yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim. Yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri altın sarısı renk alınca fırından çıkartıp servis edelim. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com