Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Fırında kabaklı tavuk

Şenpiliç
TR EN AR

Fırında kabaklı tavuk

Fırında kabaklı tavuk

Malzemeler

  • 2 adet tavuk filetosu (300-400gr)
    4-5 adet orta boy kabak
    1 adet doğranmış soğan
    Yarım demet kıyılmış dereotu
    Yarım demet kıyılmış maydanoz
    4 5 adet ezilmiş sarmısak
    3 adet yumurta
    100 ml. süt
    1-2 adet rendelenmiÅŸ havuç
    RendelenmiÅŸ peynir
    1-2 çay kaşığı tuz
    Karabiber

    Serpmek için
    Susam

Yapılışı

Tüm sebzeleri yıkayıp doÄŸrayın. Havuçları rendeleyin. Tavada yağı ısıtın. Öncelikle kabak dilimleri, havuç, dövülmüÅŸ sarımsakları ekliyip biraz yumuÅŸatın. Sonra taze soÄŸan ve maydanozları ekliyip ocağın altını kapatın. Tavuk etlerini de kesip tavada beyaz renk alana dek piÅŸirin. Fırın kabınızın içine tavuk ve sebzeleri karıştırıp döÅŸeyin, üzerine çırptığınız yumurtalı süt karışımını da döküp kaÅŸar peyniri rendeleyin. En üstüne susam serpip en az 15 dk. iyice kızarana dek piÅŸirin. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com