Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Fırında kabaklı tavuk

Şenpiliç
TR EN AR

Fırında kabaklı tavuk

Fırında kabaklı tavuk

Malzemeler

  • 2 adet tavuk filetosu (300-400gr)
    4-5 adet orta boy kabak
    1 adet doğranmış soğan
    Yarım demet kıyılmış dereotu
    Yarım demet kıyılmış maydanoz
    4 5 adet ezilmiş sarmısak
    3 adet yumurta
    100 ml. süt
    1-2 adet rendelenmiş havuç
    Rendelenmiş peynir
    1-2 çay kaşığı tuz
    Karabiber

    Serpmek için
    Susam

Yapılışı

Tüm sebzeleri yıkayıp doğrayın. Havuçları rendeleyin. Tavada yağı ısıtın. Öncelikle kabak dilimleri, havuç, dövülmüş sarımsakları ekliyip biraz yumuşatın. Sonra taze soğan ve maydanozları ekliyip ocağın altını kapatın. Tavuk etlerini de kesip tavada beyaz renk alana dek pişirin. Fırın kabınızın içine tavuk ve sebzeleri karıştırıp döşeyin, üzerine çırptığınız yumurtalı süt karışımını da döküp kaşar peyniri rendeleyin. En üstüne susam serpip en az 15 dk. iyice kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com