Fırında kabaklı tavuk

Malzemeler
-
2 adet tavuk filetosu (300-400gr)
4-5 adet orta boy kabak
1 adet doğranmış soğan
Yarım demet kıyılmış dereotu
Yarım demet kıyılmış maydanoz
4 5 adet ezilmiş sarmısak
3 adet yumurta
100 ml. süt
1-2 adet rendelenmiÅŸ havuç
RendelenmiÅŸ peynir
1-2 çay kaşığı tuz
Karabiber
Serpmek için
Susam
Yapılışı
Tüm sebzeleri yıkayıp doÄŸrayın. Havuçları rendeleyin. Tavada yağı ısıtın. Öncelikle kabak dilimleri, havuç, dövülmüÅŸ sarımsakları ekliyip biraz yumuÅŸatın. Sonra taze soÄŸan ve maydanozları ekliyip ocağın altını kapatın. Tavuk etlerini de kesip tavada beyaz renk alana dek piÅŸirin. Fırın kabınızın içine tavuk ve sebzeleri karıştırıp döÅŸeyin, üzerine çırptığınız yumurtalı süt karışımını da döküp kaÅŸar peyniri rendeleyin. En üstüne susam serpip en az 15 dk. iyice kızarana dek piÅŸirin. Afiyet olsun.
Kaynak:
Afiyetle.com