Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Kızarmış tavuk çubukları

Şenpiliç
TR EN AR

Kızarmış tavuk çubukları

Kızarmış tavuk çubukları

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
    1 adet yumurta
    Yarım bardak un
    Susam
    Tuz ve arzuya göre baharatlar (kimyon, karabiber, kişniş, pulbiber)

    Kızartmak için
    Sıvıyağ

Yapılışı

Tavuk göğüslerimizi çubuk şekilinde güzelce keselim. Daha sonra unumuza tuz ve baharatlarımızı ilave edip karıştıralım. Çubuk şeklindeki tavuk etlerimizi önce baharatlı una sonra yumurtaya bulayalım. En son üzerlerini susamlayıp kızgın yağda kızartalım. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com