Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Tavuk etli milföy böreği

Şenpiliç
TR EN AR

Tavuk etli milföy böreği

Tavuk etli milföy böreği

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
    4 adet milföy
    200 gr. mantar
    1 adet havuç

    Üzeri için
    1 adet yumurta sarısı

Yapılışı

Milföy hamurlarımızın üzerine bir bardak kapatıp yan taraflarında bir bıçak yardımı ile çizelim. Geri kalan yan taraflarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Bu arada biraz yağ ile kesmiş olduğumuz tavuk etlerini soteleyelim. Onlar pişince bir kenara alıp mantarları aynı şekilde pişirelim. Havuçları da çubuk çubuk kesip aynı şekilde yağda kızartalım. Daha sonra milföylerimizin beyaz olan orta kısımılarındaki kapakları çıkaralım.İçerisine önce havuç ve mantarlarımızı döşeyip tavuk etlerimizida paylaştıralım.Maydanoz ile süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com