Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Fırında patatesli tavuk baget

Şenpiliç
TR EN AR

Fırında patatesli tavuk baget

Fırında patatesli tavuk baget

Malzemeler

  • 6-7 adet piliç baget
    2 adet soğan
    6 diş sarmısak
    3-4 adet yeşil biber
    4 adet patates
    1 adet limon suyu
    Çeyrek su bardağı zeytinyağ
    2 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kekik
    1 çay kaşığı tarçın
    1 çay kaşığı kişniş
    Çeyrek çay kaşığı zerdeçal

Yapılışı

Fırınımızı önceden 180 derecede ısıtalım. Bir borcam içerisine aliminyum kağıt yerleştirelim. Büyük bir kap içerisine yıkadığımız tavuk bagetlerini koyalım. Üzerine jülyen doğranmış soğanlar,sarmısak dişleri,çekirdeklerini çıkartıp kesitiğimiz biberleri,kabuklu veya kabuksuz elma dilimi şeklinde doğradığımız patatesleri ilave edelim. Hepsinin üzerine limon suyu ile zeytinyağını gezdirip baharatlarımız ile tatlandıralım. En son bir bardak su ilave edip hepsini güzelce karıştırıp aliminyum serili borcama yerleştirelim. Sonra üzerine aliminyum kağıttan ikinci bir kapak yapıp yanlarından güzelce kıvırıp kapatalım. Fırında tavuk etlerimiz güzelce pişinceye kadar en az bir saat pişirelim. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun. Not: Baharatların çeşitliliğini ve miktarını isteğinize göre değiştirebilirsiniz.

Kaynak: Afiyetle.com