Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Tavuklu pırasalı börek

Şenpiliç
TR EN AR

Tavuklu pırasalı börek

Tavuklu pırasalı börek

Malzemeler

  • 3 adet yufka
    1 adet tavuk göğsü haşlanmış
    2 adet havuç
    3 adet kabak
    2 adet pırasa
    3 diş sarmısak
    Tuz ve karabiber
    Sıvıyağ

    Börek harç sosu için
    1.5 çay bardağı süt
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 adet yumurta

    Üstü için
    Çörek otu

Yapılışı

Havuç ve kabağımızı rendeleyelim. Tavuk göğsümüzü haşlayalıp. Sonra minik minik liflerine ayıralım. Pırasayı çok küçük parçalar şekinde keselim.Sarmısak dişlerini rendeleyelim.Tuz ve karabiber ilave ederek tüm sebzeleri iyice ölünceye kadar sıvıyağ ile soteleyelim. Bir adet yufkamıza hazırlamış olduğumuz sostan gezdirip yuvarlak kısımlarını içe doğru katlayarak kare elde edelim.Bunu 4 parçaya ayıralım. Pişen sebzeler ile tavuk etini karıştırıp iç harcımızın hazırlanışını bitirelim. Her parçanın ortasına yeteri kadar harçtan koyup mektup zarfı şeklinde uçlarına sostan sürüp yapıştıralım. Ters çevirip yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim. Tüm yufkalarımızı bu şekilde hazırlayıp yerleştirip üzerlerine artan sosu sürüp çörek otu serpip tepsimizi 200 derecede fırına verelim. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com