Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Fırında soya soslu tavuk kalça

Şenpiliç
TR EN AR

Fırında soya soslu tavuk kalça

Fırında soya soslu tavuk kalça

Malzemeler

  • Kişi sayısına göre tavuk kalça
    Soya sosu
    Tuz
    Arzuya göre baharat

    Sosu için
    Salça
    Zeytinyağ
    Su

Yapılışı

Tavuk kalça etlerini güzelce yıkayıp üzeri bir parmak geçene kadar su koyup güzelce haşlıyalım. Çatal batırarak iyice pişip pişmediklerini kontrol edebiliriz. Daha sonra tavuk etlerimizi yağlı fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirip her bir kalçanın üzerine 1-2 yemek kaşığı soya sosu gezdirin. Bu fırında nar gibi bir renk almalarını sağlıyacaktır. 200 derecede fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Bu arada kırmızı sosumuz için her bir tavuk kalça eti için 1-2 yemek kaşığı salça ve göz kararı sıvıyağı alıp çırparak hafiften kızdıralım. Salçamız pişince sosumuzun arzu ettiğimiz kıvamına göre su ekliyip açalım. Kaynayınca tuz ve baharat ekliyip servi tabaklarına sosumuzu paylaştıralım. Sonra üzerlerine etimizi yerlşetirip limon kabuğu rendesi ve kıyılmış taze soğan ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com