Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Mantarlı kremalı tavuk

Şenpiliç
TR EN AR

Mantarlı kremalı tavuk

Mantarlı kremalı tavuk

Malzemeler

  • 300 gr. tavuk fileto
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet soğan
    2 diş sarımsak
    4 adet büyük mantar
    150 ml. s
    120 ml. krema
    Tuz ve biber

Yapılışı

Tavuk filetoları hafifçe tuz ve biber serpip ahşap tokmak ile dövün. Soğan ve sarımsak ince kıyın. Mantarlar temizleyin ve dilimler halinde kesin. Yüksek ateşte bir teflon tavada zeytinyağını ısıtın. Her tarafını 3 dakika olacak şekilde tavuk filetolarını kızartın.Bir tabağa aktarın. 2-3 dakika aynı tavada önce soğanı, ardından sarımsak ve mantarları ekliyip onlarıda pişirin. Tavaya tavuk filetolarını da ekliyip suyu döküp kaynamaya bırakın. Sonra, krema ilavesi ile de 1 dk. kadar kaynatın. Tuz, biber serpip tadını ayarlayın. Kısık ateşte 5 dk. daha pişirip servis yapın. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com