Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Portakallı fırında tavuk kızartma

Şenpiliç
TR EN AR

Portakallı fırında tavuk kızartma

Portakallı fırında tavuk kızartma

Malzemeler

  • 1 adet bütün piliç
    1 adet portakal
    1 adet yeşil elma
    Karabiber ve tuz
    Tereyağ
    Sıvıyağ
    Havuç
    Kırmızı ve beyaz soğan
    2-3 diş sarımsak

Yapılışı

Tavuğumuzu güzelce yıkayıp kurulayalım.İçersini ve dışarısını tuzlayıp içerisine karabiber serpelim. Elma ve portakallarımızı kabuğu ile keselim. 1-2 yemek kaşığı kadar tereyağını ısıtarak eritelim. Havuç ve soğanlarımızı iri iri doğrayıp tuz karabiber ve zeytinyağı ile karıştıralım.Dilerseniz patates dilimleri de ilave edebilirsiniz. Tavuğumuzun içine portakal ve elma dilimleri ,sarımsak dişlerini dolduralım.Fırça yardımı ile üzerine önce tereyağımızı sürüp ardından da biraz sıvıyağ ile her tarafını yağlıyalım. Bir borcam içerisine tavuğumuzu alıp önceden ısıtılmış sıcak fırının ikinci katına yerleştirelim.Yaklaşık olarak 15 dk. 250 derecede pişirip kızarınca etrafına sebzelerimizi döşeyelim. 190 dereceye ısımızı düşürüp yaklaşık 50-55 dk. pişirelim. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com