Pratik tavuk güveç

Malzemeler
-
800 gr. ızgara tava tavuk eti
1 kilo patates
2 adet kırmızı biber
1 adet yeÅŸil biber
2 adet soÄŸan
1 baş sarımsak
1 küp tavuk suyu
80 ml. sıvıyağ
Tuz
MercanköÅŸk
Karabiber
Kekik
Beyaz biber
Yapılışı
Patatesleri yıkayıp soyun ve parçalara bölün. Tavuk etlerini küp küp kesip yaÄŸda kavurmaya baÅŸlayın. Sonra patatesler ,soÄŸan ,sarımsaklar ve biber ile birlikte soteleyin. Güveç kabına veya tepsiye ,borcama koyup üzerine 100 ml. su ile tavuk suyu küpü atıp üzerini kapatıp 50 dk. piÅŸirin. Afiyet olsun.
Kaynak:
Afiyetle.com