Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Kremalı tavuk dolması

Şenpiliç
TR EN AR

Kremalı tavuk dolması

Kremalı tavuk dolması

Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
    1 adet soğan
    40 ml. sıvıyağ
    100 gr. pirinç
    100 gr. krema
    1 yumurta sarısı
    Maydanoz
    Tereyağ
    Tuz ve karabiber

Yapılışı

5 dk. kadar sıvıyağda yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin.Pirinç, az bir miktar su ve baharatları ekleyip pişmeye bırakın.En son kıyılmış maydanoz ekleyip ateşten alın. Ayrı bir yerde benmari usulu bir kap içinde krema ile yumurta sarısını çırparak sos haline getirin. Tavuğun dışını önce tereyağ ile sonra da kremalı karışımla sıvayıp fırına verin. Servis ederken önce pilavı onun üstüne de güzelce pişen tavuğu yerleştirerek ikram edin. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com