Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Kremalı sebzeli fırında tavuk

Şenpiliç
TR EN AR

Kremalı sebzeli fırında tavuk

Kremalı sebzeli fırında tavuk

Malzemeler

  • 400 gr. kemiksiz tavuk eti
    2 adet soğan
    2 adet havuç
    Yarım pırasa
    4-5 adet pırasa
    300 gr. haşlanmış patates
    150 gr. peynir rendesi
    Soya sosu
    Kekik
    Tuz
    Pulbiber
    Karabiber
    Krema

Yapılışı

Sıvıyağ ilave ettiğiniz bir tava içine kestiğiniz tavuk etlerini koyun. Üzerine soğan ve halka halka doğradığınız pırasanın beyaz kısmını ilave edin. Aynı şekilde havuç ve mantarlarıda koyup baharat ile tatlandırın. 5-10 dk. hepsini soteleyip bir borcam içine döküp üzerini iki kat aliminyum kağıt ile sıkıca kapatın. 200 derecedeki fırında 40-45 dk. pişirip sonra halka halka doğradığınız haşlanmış patatesler ile kremayı da ilave edin. Peynirinizi rendeleyip serpin ve 10 dk. daha pişirip fırından alın. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com