Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Tavuklu kral kumpiri

Şenpiliç
TR EN AR

Tavuklu kral kumpiri

Tavuklu kral kumpiri

Malzemeler

  • 200 gr. tavuk göğsü
    4 adet iri boy patates
    1 fincan siyah zeytin dilimi
    1 tatlı kaşığı hardal
    Turşu dilimleri
    1 kutu mısır konservesi
    1 kavanoz bezelye konservesi
    100 gr. pastırma
    2 diş sarımsak
    Tuz
    Karabiber
    Pulbiber
    Kekik
    Ketçap
    Mayonez

Yapılışı

Patateslerimizi yıkayıp kurulayıp içi yağlanmış aliminyum folyo ile saralım. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.Fırından çıkartın. Biraz yağda pastırma ve sarımsağı soteleyin. Ayrı bir yerdede parça parça kestiğiniz tavuk etlerini karabiber, pulbiber ,kekik,tuz ve sıvıyağ ile pişirin. Patateslerin ortasını yarıp tereyağ ile içini güzelce karıştırın.Tuz ile tat verin. Tüm malzemelerden isteğinize göre doldurup ketçap ve mayonez ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com