Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Tavuklu bulgur pilavı

Şenpiliç
TR EN AR

Tavuklu bulgur pilavı

Tavuklu bulgur pilavı

Malzemeler

  • 1 kg. tavuk göğsü
    350 gr. bulgur
    1 adet soğan
    1 adet kırmızı biber
    Yeşillik (maydanoz, dereotu ve yeşil soğan öğeler)
    Yemeklik sıvı yağ
    Tuz
    Karabiber

Yapılışı

Tavuk göğsü etimizi küçük küçük keselim. Tavada öncelikle yemeklik doğradığımız soğanları yağda kavuralım. Sonra tavuk etlerimizi ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Tavuk etleri suyunu çekince kırmızı biberimiz de ekliyelim. Bir yandan da yeşil soğan, maydanoz ve dereotu ince ince kıyalım. Bulgurumuzu ilave edip 3-4 dk. yağda etlerle birlikte çevirip tuz ve karabiber serpip yeteri kadar sıcak suyu ekleyip kapağını kapatalım. Pilavımız pişip ılınıca yeşilliklerimiz ile karıştırıp servis edelim. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com