Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Tavuklu ananaslı yeşil salata

Şenpiliç
TR EN AR

Tavuklu ananaslı yeşil salata

Tavuklu ananaslı yeşil salata

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü (haşlanmış, kavrulmuş)
    8 adet yaprak marul (iceberg marul)
    12 adet minik mısır koçanı konserve
    2 adet kırmızı biber
    1 adet ananas(konserve olabilir)
    2 yemek kaşığı kuru üzüm

    Sos için

    l limon suyu
    6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    2 yemek kaşığı hardal
    Tuz, karabiber, susam

Yapılışı

Öncelikle tavuğunuzu biraz su ile haşlıyabilir veya tavada yağ ile pişirebilirsiniz. Diğer tarafta, iceberg salatayı bol suyla güzelce yıkayıp iri bir şekilde doğrayın. Ananasınızı küpler halinde dilimleyin veya konserve olarak da tercih edebilirsiniz. Derin bir salata kâsesine iceberg marul yapraklarını yerleştirin. Üzerine de, pişirdiğiniz ve kestiğiniz tavuk etini, kesilmiş kırmızı biberleri , minik mısır koçanlarını ,ananas dilimlerini ,kuru üzüm tanelerini serpin. Salatamızın sosu içinse ayçiçek yağı , limonu çırparak gezdirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Salatanızı sosla iyice karıştırdıktan sonra üzerine hardal gezdirip süsleyip servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com