Fırında tavuklu krepler

Malzemeler
-
Krep için
Bir çimdik tuz ve şeker
500 ml. süt
3 adet yumurta
10 yemek kaşığı un
Krep içi için
3 adet tavuk göğsü eti
3 adet pırasa , doğranmış
3 sap kereviz, doğranmış
25 gr. un
3 çorba kaşığı yağ
150 ml. tavuk suyu
300 ml. süt
Tuz ve karabiber
Üstü için
Kaşar rendesi
Yapılışı
Öncelikle krep için tüm gerekli malzemeri güzelce çırpıp teflon tavada kreplerimizi hazırlayalım. Fırınımızı 220 derece ayarlayıp önceden ısıtalım. Bir tava içine yaklaşık beş dakika önceden ısıtılmış yağda kesilmiş tavuk etlerimizi kızartalım. Sonra ayrı bir tabağa koyun. Aynı tavada, 3 dakika rengleri hafif esmerleşene dek pırasa ve kerevizi kızartın.Üzerine unu, tavuk suyu ve sütü ekleyin. Koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak kaynatın. Tavuk etlerini ekliyip baharat ile tatlandırıp kapağını kapatıp 20 dk. pişirin. Bir borcam içine kreplerimizi içine tavuklu karışımı koyarak yerleştirelim.Üstelerine de kaşar peyniri rendeleyip altın kahverengi oluncaya dek yaklaşık 20 dk. pişirelim. Afiyet olsun.
Kaynak:
Afiyetle.com