Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Fırında tavuklu krepler

Şenpiliç
TR EN AR

Fırında tavuklu krepler

Fırında tavuklu krepler

Malzemeler

  • Krep için
    Bir çimdik tuz ve şeker
    500 ml. süt
    3 adet yumurta
    10 yemek kaşığı un

    Krep içi için
    3 adet tavuk göğsü eti
    3 adet pırasa , doğranmış
    3 sap kereviz, doğranmış
    25 gr. un
    3 çorba kaşığı yağ
    150 ml. tavuk suyu
    300 ml. süt
    Tuz ve karabiber

    Üstü için
    Kaşar rendesi
     

Yapılışı

Öncelikle krep için tüm gerekli malzemeri güzelce çırpıp teflon tavada kreplerimizi hazırlayalım. Fırınımızı 220 derece ayarlayıp önceden ısıtalım. Bir tava içine yaklaşık beş dakika önceden ısıtılmış yağda kesilmiş tavuk etlerimizi kızartalım. Sonra ayrı bir tabağa koyun. Aynı tavada, 3 dakika rengleri hafif esmerleşene dek pırasa ve kerevizi kızartın.Üzerine unu, tavuk suyu ve sütü ekleyin. Koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak kaynatın. Tavuk etlerini ekliyip baharat ile tatlandırıp kapağını kapatıp 20 dk. pişirin. Bir borcam içine kreplerimizi içine tavuklu karışımı koyarak yerleştirelim.Üstelerine de kaşar peyniri rendeleyip altın kahverengi oluncaya dek yaklaşık 20 dk. pişirelim. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com