Patatesli tavuk kızartma

Malzemeler
-
2 adet tavuk kalça
2 adet patates
Kızmızı toz biber
Tuz ve karabiber
Kızartmak için
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı
Patateslerimizin kabuğunu soyup iri küpler halinde doğrayalım.Sıvıyağ eklediğimiz tavada güzelce kızartalım. Daha sonra tavamızı temizleyip biraz tereyağ ve sıvıyağ karışımını tavamızda eritip köpürtelim. Bu arada tavuk etlerimizin her iki tarafını tuz ,karabiber ,toz kırmızı biber ile iyice baharatlayalım. Köpüren yağda üstüne bir kapak kapatarak her iki taraflı kızartalım. Daha sonra kızartığımız patatesleride ekliyip bir iki çevirip sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Kaynak:
Afiyetle.com