Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Çıtır tavuk kanat

Şenpiliç
TR EN AR

Çıtır tavuk kanat

Çıtır tavuk kanat

Malzemeler

  • 2-3 kişilik
    5 adet şenpiliç tavuk kanat

    Tavuk eti marine için
    10 ml. soya sosu(2 tatlı kaşığı)
    1 çay kaşığı zencefil tozu
    1 çay kaşığı sarmısak tozu

    Bandırmak için
    1 yumurta

    Çıtır kaplama için
    Yarım su bardağı un
    Yarım su bardağı mısır nişastası
    1 çay kaşığı sarmısak tozu
    Pulbiber

    Kızartmak için
    Sıvıyağ
     

Yapılışı

Öncelikle tavuk kanatlarını bir tezgahta bacak bölümlerini keserek 3 parçaya ayırıyoruz.En alttaki etsiz kısımları kullanmıyoruz. Böylelikle 5 kanattan 10 adet parça elde ediyoruz. Tavuk etlerimizi marine etmek için bir kap içierisine alıp üzerine soya sosu ,zencefil ve sarmısak tozunu ilave edip güzelce elimizle yediriyoruz.Sarmısak tozu yok ise 2-3 diş sarmısağı ince ince kesip katın.Yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Bu arada çıtır kaplama için bir kap içine yarım bardak un ve nişasta ile sarmısak tozu ve isteğe göre pulbiber ilave ediyoruz. Yarım saat beklettiğimiz tavuklarımızı suda yıkıyoruz.Bir yerde bir yumurtayı çırpıp tavuk etlerimizi yumurtaya buluyoruz.Daha sonra unlu karışıma bulayıp tuz serpip bütün tavuk kanatlarını kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com