Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Tavuklu Karnıyarık

Şenpiliç
TR EN AR

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık

Malzemeler

  • 1 kg orta boy kemer patlican
  • 2 adet kuru soğan
  • 250 gr kuşbaşı doğranmış Şenpiliç göğüs (normal boyuttan daha küşük kesilmiş)
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Domates
  • Sivri biber

Sosu İçin

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Sonra yıkayıp kurulayın ve sıvı yağda kızartın. Soğanları ve sarımsağı ince ince doğrayıp tereyağında döndürün. Üzerine tavuk etlerini ilave edip rengi dönene kadar kavurun. Sonra ince ince doğradığınız sivri biberleri ve domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin.

Son olarak salçayı, tuzu ve karabiberi ilave edip domatesler suyunu çekene kadar pişirin.

Kızaran patlıcanların orta kısmını bıçakla kesin ve tavuklu harç ile doldurun. Üzerlerini sivri biber ve domates dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Sosu için bir kâseye suyu, salçayı, tuzu ve karabiberi koyup iyice karıştırın. Sosu karnıyarıkların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.