Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Haşlama Tadında Fırında Kanat

Şenpiliç
TR EN AR

Haşlama Tadında Fırında Kanat

Haşlama Tadında Fırında Kanat

Malzemeler

  • 2 paket Şenpiliç kanat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı silme pul biber
  • 1 çay kaşığı kek

Ganitürü İçin

  • 7 adet yeşil biber
  • 10 adet cherry domates
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı silme tuz

Yapılışı

Kanatları iyice yıkayıp bir tencereye alın,1 tatlı kaşığı tuz serperek üzerini geçecek şekilde su ilave edip haşlayın. Haşlanan kanatları büyük boy bir tepsiye veya fırına dayanıklı kaba dizin. Garnitürü için bir kaba bütün olarak domatesleri ve 3-4 parçaya böldüğünüz biberleri alın. Üzerlerine sıvı yağı ve tuzu ilave edip harmanlayın. Daha sonra kanatların üzerine yayın. Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200° fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.Yağlı kağıdı alıp sebzelerin üzerleri kızarana kadar pişirmeye devam edin.Hafif ve lezzetli yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.