Şenpiliç | Yemek Tarifleri | Fırında Ekşili Tavuklu Patates

Şenpiliç
TR EN AR

Fırında Ekşili Tavuklu Patates

Fırında Ekşili Tavuklu Patates

Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 1 bütün tavuk
  • 2 limon
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz

Yapılışı

Öncelikle tavuğu doğrayın. Tencereye alıp üstüne suyu tam kapatacak şekilde ve tuz ekleyip pişene kadar haşlayın. Başka bir tencerede yağ koyup küp küp doğradığınız patatesi kızartın. Sarımsağı dövüp üstüne 2 limonun suyunu ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ekleyin. Daha sonra büyük fırın tepsisine patates, tavuk üstüne de sarımsaklı sosu gezdirin. Tavuğu haslama suyundan tepsiyi yarım gelecek şekilde ilave edin. Önceden ısıtılmış 150-175 derece fırında 25- 30 dakika kadar pişirin.