
Bir sos tenceresinde beşamel sosunu hazırlayın. Tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun...

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Sonra yıkayıp kurulayın ve sıvı yağda kızartın. Soğanları ve sarımsağı ince ince doğrayıp tereyağında döndürün...

Kanatları iyice yıkayıp bir tencereye alın,1 tatlı kaşığı tuz serperek üzerini geçecek şekilde su ilave edip haşlayın...

Buğdayları 3-4 saat boyunca suda bekletin. Şenpiliç kalçalı butları haşladıktan sonra suyunu ayırın. Haşlanmış butların derilerini ve kemiklerini ayırıp ince ince didin...

Tavuk ciğeri Tarifi Arnavut ciğerine alternatif olacak lezzetli ve ekonomik bir seçenek...

Tavukları sodaya bulayın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Bu tavuklarınızın daha yumuşak olmasını sağlayacaktır...

Tavuk haşlanır, etleri ufak ufak didiklenir. Süzme yoğurdun içine konulur ( soğuk olarak ) Aynı karışıma maydanoz ceviz ve...

Öncelikle tavuğu parçalayıp yıkayın. Daha sonra düdüklü tencerede arka ve ön kısmı iyice kızaracak şekilde pişirin...